INTRAC Teknoloji Kampüsü

INTRAC-Teknoloji-Kampüsü

AR-GE ve yenilik ekosisteminin ve bölge yenilik kapasitesinin önemli bir unsuru olan kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik özellikle sanayi kesiminin yaklaşım ve önceliklerine göre tasarlanmış bir iş birliği ortamı sağlamak amacıyla MOSB bünyesinde INTRAC (Innovation, Networking, Technology Research and Application Center) Ege Bölgesi Sanayi Odaklı İleri Teknoloji Uygulama Merkezi kurulması planlanmaktadır. Bu bağlamda, bölgesel AR-GE kaynaklarının Manisa sanayisi tarafından sistemli ve proje temelli olarak kullanılmasını sağlayacak bir teknoloji uygulama merkezi oluşturulması hedeflenmektedir.

Merkezin amacı sanayinin teknolojik dönüşümünü sağlayacak bölgesel düzeyde faaliyet gösteren altyapı ve insan kaynaklarının koordinasyonu ile bu kaynakların sanayi tarafından etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır. Merkezin, üniversite ile sanayi iş birliklerinin hayata geçirileceği ileri teknoloji merkezleri, girişimcilere yönelik ofis, işlik ve ortak kullanım alanları, test ve kalibrasyon merkezlerini bünyesinde barındırması planlanmaktadır.

Merkezde yürütülecek tüm faaliyetler sanayi işletmelerinin dönüşüm ihtiyaçları doğrultusunda şekillenecek projeler aracılığıyla bölgenin AR-GE kaynaklarının harekete geçirilmesini sağlayacak bir ağ modeli üzerine inşa edilecektir. Organize sanayi bölgemizin yenilikçi dönüşümünde en önemli kilometre taşlarından bir tanesi olacak projenin fizibilite çalışmasına, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan mali destek ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi ortaklığında başlanmıştır.

Diğer Projeler