Yenilikçilik Programı

programlar-Kapak-1000x600px-2

Firmaların Yenilik Yönetim Kapasitelerinin ölçülmesi ve geliştirilmesi için uçtan uca çözümler

Yenilikçilik Programı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı , Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) , Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yenilik Merkezi tarafından firmaların yenilik yönetim kapasitelerinin ölçülmesi, analiz edilmesi ve geliştirilmesi amacına yönelik olarak tasarlanmıştır.

Programın amacı firmaların yenilik kapasitelerinin artırılması hedefi doğrultusunda yapılan ölçüm ve analiz çalışmaları ışığında hazırlanacak projelerine mentorluk, danışmanlık ve eğitim desteği verilmesidir.

Program kapsamında iMAGE (Innovation Management Assessment Gadget for Enterprises) isimli özgün bir yenilik yönetim kapasitesi ölçüm aracı geliştirilmiştir. iMAGE Yenilik Yönetim Kapasitesi Değerlendirme Aracı ISO 56002 Innovation Management System (Yenilik Yönetim Sistemi) standartındaki yaklaşıma uygun olarak hazırlanmıştır.

Yenilikçilik Programı firmaların yenilik yönetim kapasitelerini programa katılım sağlayan diğer firmalar ile karşılaştırmalı olarak ölçmenin yanı sıra, programa özgü tasarlanan araçlar ile firmaların yenilikçilik kapasitelerini geliştirmeye yönelik faaliyetleri kapsayan yol haritaları ve detaylı projeleri de içermektedir.

Diğer Programlar

yeniliklerden haberdar olun