Patent Eğitimi

patent-1

01 Şubat 2022

MOSB Eğitim Salonu

MOSB Yenilik Merkezi koordinasyonunda Manisa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Manisa AR-GE ve Tasarım Merkezleri İş Birliği Platformu (MATİP) iş birliğinde hazırlanan “AR-GE ve Tasarım Merkezi Personeli Yetkinlik Geliştirilmesi” eğitimleri devam ediyor.

Patent Okur-Yazarlık ve Araştırma eğitiminde katılımcılara; patent sisteminin nasıl işlediği, patent araştırmasının önemi ve kullanım alanları, jargonu, araştırma çeşitleri, bu konudaki veri tabanları öğretilerek Espacenet kullanımı hakkında detaylı bilgilenmeleri amacı doğrultusunda tamamlanmıştır.

Eğitim içeriği, Patent Sistemi Nasıl İşler? Ücretsiz ve Ücretli Veri Tabanları, Patent Araştırmasının Önemi ve Kullanım Alanları, Araştırma Çeşitleri, Patent Jargonu, Patent Sınıflandırması, Araştırmada Kullanım, Espacenet Detaylar, Espacenet Sorgu Dili, European Patent Register, Örnekler Üzerinden Araştırmaları’nı kapsamıştır.

Eğitime; Fikri sınai mülkiyet haklarını patent ile korumak isteyen kuruluşların; Ar-Ge/Tasarım Merkezi, Test, Üretim ve Kalite personelleri, Proje Yöneticileri, Ar-Ge Mühendisleri ve konuyla ilgili bilgilenmek isteyen kişiler katılım sağlamıştır.

Diğer Etkinlikler

yeniliklerden haberdar olun